Ecologisch

Gazelle draagt een steentje bij aan het milieu. Jij ook?

100%

  • plantaardige inkt
  • recycleerbaar materiaal
  • groene energie

Bij Drukkerij Gazelle drukken we uitsluitend met plantaardige inkt. Onze verpakking bestaat volledig uit recycleerbaar materiaal. Verder gebruiken we groene energie voor ons productieproces. Bovendien is Drukkerij Gazelle FSC-gecertificeerd. Ons doel? Uitsluitend FSC-gelabeld papier gebruiken in onze drukprocessen. Zo werken we mee aan een betere wereld.

44,81 ton Reductie CO2 emmissie
18,16 ton Steenkolen bespaard
2.447 Equivalent aantal bomen aangeplant

*Gemiddelde cijfers op jaarbasis

Ons verbruik doorheen de jaren


De recente installatie van zonnepanelen en elektrische verwarmingstoestellen heeft een aanzienlijke verschuiving teweeggebracht in de energie-efficiëntie van ons bedrijf. Met vijf vaste en drie extra losse elektrische verwarmingstoestellen in verschillende ruimtes, bovenop de twee grote airconditioning/verwarmingseenheden in de drukkerij, zijn we erin geslaagd om aanzienlijk te besparen op onze energiekosten. Ons gasverbruik is hiermee tot een minimum herleid.

Het samenspel tussen zonne-energie en elektrische verwarming heeft ons bedrijf getransformeerd tot een energiezuinige omgeving. We zijn niet alleen trots op onze bijdrage aan een duurzamere wereld, maar ook op de financiële voordelen die deze veranderingen met zich meebrengen. Met deze innovatieve aanpak streven we ernaar om onze ecologische verantwoordelijkheid te vervullen terwijl we tegelijkertijd ons bedrijf efficiënt en rendabel maken.

Wat kan jij als klant doen?


Wij wijzen je steeds op de meeste milieuvriendelijke optie. Zo raden we je aan om voor papier te kiezen dat gemaakt is van pulp uit FSC-gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen.

Je kan ook kiezen voor FSC-gecertificeerd gerecycleerd papier. We kunnen papiervezels namelijk tot zes keer hergebruiken! Door te kiezen voor gerecycleerd papier draag je bij aan een verantwoord bosbeheer, de reductie van papierafval en de verlaging van energie- en watergebruik.

Digitaal drukwerk is minder belastend voor het milieu dan offsetdrukwerk. Voor offsetdrukwerk maken we gebruik van drukplaten, inkt en reinigingsmiddelen. Digitaal drukwerk verzenden we via een computer rechtstreeks naar de drukpers.

Bestel geen overbodige aantallen. Door de oplage te beperken, voorkom je dat je met een overschot blijft zitten.

Heb je er al aan gedacht om te kiezen voor papier dat minder weegt? Je spaart er niet alleen het milieu mee, ook de kostprijs zal lager zijn. Wij raden je bijvoorbeeld aan om papier te selecteren dat tachtig gram per blad weegt in plaats van honderd gram.

Zit je nog met vragen rond onze ecologie? Neem gerust contact met ons op.